Verwerkingstips

Om de verwerking nog eenvoudiger te maken geven wij u enkele handige tips. Elders op deze pagina kunt u via het menu ook een uitgebreide montagehandleiding, detailleringsoplossingen en een rekenhulp downloaden.

Tip 1
Gebruik bij de verwerking van SlimFix Deco profielen geen schroeven met een trompetkop. Deze kunnen de profielen vervormen.

Tip 2
Plaats de profielen met de achterzijde minimaal 15 mm van het dakbeschot. Op deze wijze resteert er een luchtspouw tussen de isolatieplaten en het dakbeschot waarmee de isolatiewaarde van de totale constructie het hoogst is.

Tip 3
Houd bij het op maat maken van de platen rekening met het feit dat over het algemeen gordingen niet recht zijn en de wanden niet 100% vlak zijn.

Tip 4
Meet de afstand tussen de gordingen. Trek van deze gemeten afstand 2 cm af en zaag de platen op deze gecorrigeerde maat.

Tip 5
Gebruik bij het met de hand op maat zagen een zaag met een groot blad en een fijne tand. Dit resulteert in een strakke zaagsnede.

Tip 6
Zaag het naadprofiel op dezelfde lengte als de isolatieplaat.

Tip 7
Plaats bij de eerste, tegen de muur te plaatsen, isolatieplaat en bij het laatste paselement vooraf het totale klik-profiel.

Tip 8
Plaats bij de volgende isolatieplaten het naadprofiel in de isolatieplaat voordat u deze tussen de gordingen plaats.

Tip 9
Plaats het afdekprofiel bij de gordingen over de naadprofielen voor een mooie strakke afwerking.

Tip 10
Bij sterk schuinlopende aansluitingen raden wij u aan hiervoor eerst de hoek op te meten met bijvoorbeeld een zwaaihaak voor een strakke afwerking.

Tip 11
Als u ook de gordingen die in het zicht blijven wilt schilderen, adviseren wij u dit te doen voordat de profielen en SlimFix® Deco worden gemonteerd. Zo hoeft u niet zo secuur te schilderen en hoeft u ook niet achteraf zichtwerk af te plakken.

Tip 12
Met SlimFix Deco wordt de zolder luchtdicht afgesloten. Voor een aangenaam binnenklimaat bevelen wij aan om de zolderruimte te ventileren.