Afwerking en onderhoud

1. Is het eenvoudig om een SlimFix Deco plaat te vervangen indien deze is beschadigd?
Ja, door het gebruik van het klikprofiel-systeem kunt u bij beschadiging van de plaat deze eenvoudig vervangen. U klikt het profiel simpelweg weer open en vervangt de plaat, waarna u het profiel weer op zijn plaats klikt.

2. Is het mogelijk de SlimFix Deco platen te schilderen?
SlimFix® Deco is voorzien van een stootvaste witte zichtzijde. Het is dus niet nodig deze platen te schilderen. Maar indien u toch besluit de platen te schilderen, verwijzen wij u naar uw verfleverancier.

3. Kan ik bijvoorbeeld stopcontacten of lampen aan de SlimFix Deco plaat bevestigen?
Het SlimFix Deco systeem is zo ontwikkeld dat de profielen de platen kunnen dragen. Stopcontacten en/of lampen en dergelijke dienen dan ook aangebracht te worden op de dragende delen (balken).

4. Waarmee kan ik SlimFix Deco reinigen?
SlimFix Deco is aan de zichtzijde voorzien van een harde toplaag, waardoor het mogelijk is de platen eenvoudig te reinigen. Stof kunt u het beste verwijderen met een droge stof- of microfiber doek. U kunt SlimFix Deco ook reinigen met een vochtige doek en eventueel huishoudelijke reinigingsmiddelen. Let hierbij wel op dat het reinigingsmiddel geen schuurmiddel bevat. Na het reinigen met een vochtige doek het oppervlak droog maken. Agressieve reinigingsmiddelen kunnen het oppervlak beschadigen.

5. Als ik mijn zolder heb geïsoleerd, moet ik dan nog ventileren?
Ventilatie en isolatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De dagelijkse geproduceerde hoeveelheid waterdamp kan meer dan 10 liter bedragen. Deze dampproductie moet afgevoerd worden door middel van ventilatie. Een luchtdichte, goed geïsoleerde gebouwenschil moet samengaan met een correct afgesteld ventilatiesysteem, bij voorkeur voorzien van warmteterugwinning. Indien deze niet aanwezig is, dient u regelmatig de ruimte te ventileren door middel van het openzetten van ramen en/of deuren.