Financiën

1. Wat kost SlimFix Deco?
Isoleren met SlimFix Deco is veel goedkoper dan bij de traditionele werkwijze. De investering van SlimFixDeco bedraagt ongeveer 44 euro per vierkante meter (excl. arbeid) bij een isolatiewaarde van Rc = 2,5. Daarnaast is het zo eenvoudig te monteren dat een handige Doe-het-zelver het systeem zonder problemen kan verwerken. Vraag naar de actuele prijzen bij de bouwmaterialenhandelaar of de verwerker, indien u deze wilt inschakelen.

2. Waar kan ik SlimFix Deco kopen?
SlimFix Deco is verkrijgbaar bij meer dan 100 bouwmaterialenhandelaren in Nederland. Op deze site vindt u informatie voor de dichtstbijzijnde vestiging bij u in de buurt.

3. Welk effect heeft het na-isoleren met SlimFix Deco op de waarde van mijn woning?
Bij verkoop of verhuur van woningen is de eigenaar verplicht een energielabel van de woning te overleggen. Isoleren met SlimFix Deco heeft een positief effect op de classificatie van het energielabel. Daarnaast waardeert u met SlimFix Deco uw zolder op van een opslagruimte tot een extra leefruimte, waardoor de waarde van uw woning zal stijgen.

4. Als ik mijn zolder isoleer, krijg ik dan een A label op mijn woning?
Het energielabel van uw woning is afhankelijk van verschillende factoren zoals bijvoorbeeld de isolatie, HR glas, HR ketel en andere energiezuinige maatregelen. Door het isoleren van uw hellende dak zal dit een positief effect hebben op het energielabel. Echter, een A label krijgt u alleen als ook aan andere vormen van energiezuinigheid wordt voldaan. Om uw energielabel vast te stellen kunt u advies inwinnen bij een EPA adviseur bij u in de buurt.

5. Kan ik subsidie krijgen op SlimFix Deco?
Verschillende gemeentes geven energiesubsidies af voor energiebesparende maatregelen in de particuliere woningbouw. Hiermee willen zij het aantrekkelijker maken voor inwoners om te investeren in energiebesparingen. Of u ook in aanmerking komt voor energiesubsidies en of deze in uw gemeente ook worden afgegeven kunt u zien via de ‘energiesubsidiewijzer’.

6. Ik wil mijn huis isoleren: Hoeveel kan ik daarmee besparen?
Geld besparen door uw huis te isoleren is afhankelijk van een zeer groot aantal factoren. Hoe hebt u het isoleren van uw huis nu aangepakt en wat wilt u bijvoorbeeld in uw huis isoleren? Als u een ongeïsoleerde verwarmde zolder isoleert met SlimFix Deco dan kunt u ca. 800 m3 gas besparen. Dit betekent een besparing van ongeveer 800 euro per jaar (bron:milieucentraal)