Geïntegreerde luchtdichtheid voorkomt warmteverlies

SlimFix Deco is het enige zolderisolatiesysteem waarbij de luchtdichtheid wordt gerealiseerd zonder extra handelingen. Dit is mogelijk dankzij de gepatenteerde klik- en naadprofielen. Deze zijn voorzien van flexibele strips die bij plaatsing automatisch zorgen voor een luchtdichte aansluiting van het profiel op de muur, gording en isolatieplaat. IsoBouw heeft het luchtdichte SlimFix Deco zolderisolatiesysteem door TNO laten beoordelen.

Een zolderisolatiesysteem zonder warmteverlies

Een luchtdicht zolderisolatiesysteem zoals SlimFix Deco voorkomt het transport van warme lucht. Dit in tegenstelling tot systemen waarbij de luchtdichtheid niet gerealiseerd wordt. Het gevolg: SlimFix Deco voorkomt dat warmte verloren gaat en bespaart daarmee veel stookkosten.

Veel voorkomende situaties Toepassing van SlimFix Deco

Beperkte warmtebelasting in de zomer

Door zonbestaling van een dak kan de temperatuur in de zomer onder het dak toenemen. Volgens berekeningen wordt de warmtebelasting door de zon door het aanbrengen van SlimFix Deco met 90% gereduceerd. Hierdoor wordt de ruimte onder de dakconstructie minder warm en de temperatuur veel aangenamer zonder dure airconditioning.

Geen condensatieproblemen

Een condensatieberekening van TNO toont aan dat de constructie-opbouw met SlimFix Deco bouwfysisch als goed is te kwalificeren.

Luchtdichtheid traditioneel systeem

Bij de traditionele methode (isolatiedekens, houten raamwerk, folie, gipsplaten, stuccen, afschilderen) is de zeer belangrijke luchtdichtheid veelal niet gewaarborgd. Uit thermografisch onderzoek* blijkt dat er bij isolatiedekens convectie optreedt door de ontbrekende luchtdichtheid van het isolatiemateriaal zelf. Warmteverlies is het gevolg.

Luchtdichtheid SlimFix Deco zolderisolatiesysteem

Bij SlimFix Deco sluiten de gepatenteerde Deco-profielen de constructie zowel aan de koude zijde, als ook aan de warme zijde luchtdicht af. Het blijkt dat dit essentieel is voor een goed isolerende werking. De uitgekiende samenstelling van de Deco-profielen voorkomt het ontstaan van warmtelekken.

 

* Onderzoek naar de luchtdichtheid van diverse systemen door thermografisch onderzoekbureau EMAD.