Gesubsidieerde dakisolatie

Naast een laag investeringsbedrag voor deze dakisolatie profiteert u vaak ook nog van diverse door de overheid te verstrekken subsidies. Onderstaand zetten wij de actuele subsidies voor u op een rijtje. Deze maken de toepassing van SlimFix Deco zolderisolatie voor u nog aantrekkelijker.

Nog meer financieel voordeel door diverse financiële ondersteuningen

Naast de lage kosten voor SlimFix Deco dakisolatie zijn er diverse andere mogelijkheden om de investeringskosten voor het isoleren te verlagen. Via de rijksoverheid, provincie of gemeente is er een financiële ondersteuning of subsidie verkrijgbaar die tot een aanzienlijke besparing kan leiden. Dit maakt het isoleren van een woning op dit moment aantrekkelijker dan ooit tevoren!

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Huiseigenaren en Verenigingen van eigenaren (VvE's) kunnen een financiële bijdrage ontvangen voor het laten uitvoeren van minimaal 2 energiebesparende maatregelen (zoals het (na)-isoleren van het dak, de gevel of vloer). De hoogte van het subsidiebedrag voor het (na)-isoleren van het dak bedraagt €30,-/m2.

Uitgebreide informatie over deze subsidieregeling vindt u op de site van RVO.

Extra tijdelijke vergoeding van de provincie Friesland

Bovenop de SEEH kunnen huizenbezitters in Friesland een extra vergoeding krijgen van de provincie. Deze bedraagt ca. 10% extra. 

9% BTW-tarief op arbeid plaatsing dakisolatie

Een voorbeeld is de BTW-verlaging op de loonkosten naar 9% via de facturering door een professionele verwerker. 
Enkele voorwaarden:

  • U bent eigenaar én bewoner van de woning waarvoor de werkzaamheden worden uitgevoerd.
  • Het betreft een woning in Nederland
  • De werkzaamheden worden verricht op het moment dat de woning ouder is dan twee jaar na de eerste ingebruikname
  • De isolatiewerkzaamheden moeten worden uitgevoerd door een professioneel bedrijf.
  • Een Rc-waarde van minimaal 2,5

De belastingverlaging is een regeling van het ministerie van Financiën en loopt via de Belastingdienst. Voor vragen over de regeling kunt u bellen met de BelastingTelefoon: 0800-0543, kijkt u op de site van de Belastingdienst, of vraagt u hiernaar bij de professionele verwerker. 

Overige subsidies

Voor een actueel overzicht van alle subsidies, leningen en andere regelingen van de rijksoverheid, provincie of gemeente verwijzen wij u naar de energiesubsidiewijzer. Hier kunt u door uw woonplaats in te vullen direct zien welke regelingen van toepassing zijn.